Gå tillbaka till Nyheter

LiU Invest avyttrar sina aktier i Nordic Energy Audit

Nordic Energy Audit AB är en ledande aktör inom forskningsbaserade energitjänster till industrin med ett ursprung från Linköpings universitet. LiU Invest har varit delägare i Nordic Energy Audit AB sedan 2013 och har nu i samband med andra ägar- och ledningsförändringar avyttrat sitt innehav i bolaget.

 

Nordic Energy Audit hjälper kunder att nå uppsatta klimatmål, genom att ta kontroll över energianvändning och realisera besparingar, effektivisering och energiomställning, hela vägen från strategier till hur det praktiskt genomförs. Allt paketerat i en programvara kompletterat med konsultinsatser.

Gustav Andersson som verkat i bolaget under 5 år som en av bolagets energi-specialister tillträdde som ny vd under maj-månad som ett led i att bolaget nu fokuserar på konsultverksamhet och att verka som just energi-specialister.

I den nya era som bolaget nu inleder uppstod ett bra tillfälle för LiU Invest att avyttra sitt innehav och samtidigt stärka ledningens ägande i bolaget.

Patrik Tholander, en av forskarna bakom bolaget och tillika bolagets styrelseordförande uttrycker sin tacksamhet över allt stöd de fått från LiU Holding-koncernen inkl LEAD och LiU Invest genom åren: ”Jag är stolt över att tillhöra LiU med den nyttiggörande verksamhet vi har”.

LiU Invest lyckönskar Gustav och Patrik med team i sitt fortsatta viktiga arbete i att energi-omställa industrin.